Menu

Ergonomische bureaustoel Spinalis
2 weken gratis op proef

Spinalis uitproberen en meenemen (gratis)

Ergonomische bureaustoel Spinalis 2 weken gratis op proef. U maakt een telefonische afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Houten. U probeert de door u geselecteerde stoelen uit, maakt uw keuze en u neemt een nieuwe stoel in de kleur zwart mee om twee weken gratis uit te proberen op uw werkplek.
Na twee weken bellen wij u met de vraag of de stoel u bevalt. Als de stoel niet de oplossing voor u is, dan brengt u de stoel onbeschadigd weer terug naar Houten.

Bel nu voor een ergonomische bureaustoel Spinalis 2 weken gratis op proef  telefoon 030 63 42 760   of vul het contactformulier in en wij nemen meteen contact met u op. U komt naar de showroom en neemt de stoel meteen mee.

 

Ergonomische stoel Spinalis Spider zwart twee weken op proef Ergonomische stoel Spinalis Hacker zwart twee weken op proef

 

Spinalis wordt opgestuurd (verzendkosten)

Ergonomische bureaustoel Spinalis 2 weken op proef. U bent niet in de gelegenheid om naar Houten te komen om de stoelen in de showroom uit te proberen. In dat geval selecteert u de stoel naar keuze en vraagt u telefonisch of per e-mail een proefstoel aan. De nieuwe stoel in de kleur zwart wordt volledig gemonteerd in een grote doos contactloos bij u afgeleverd. Voor verzendkosten brengen wij u eenmalig €55,00 exclusief BTW in rekening. De doos bewaart u zorgvuldig voor het geval u de stoel, na de proefperiode van twee weken, wilt retourneren. Na twee weken bellen wij u met de vraag of de stoel u bevalt. Als de stoel niet de oplossing voor u is, dan doet u de stoel, onbeschadigd, terug in de originele verpakking en sealt u de doos zorgvuldig dicht. U neemt telefonisch contact met ons op en wij laten de stoel in originele verpakking weer contactloos  bij u ophalen.

U ontvangt de ergonomische bureaustoel Spinalis binnen een week in huis.

Bel nu voor een ergonomische bureaustoel Spinalis 2 weken op proef 030 63 42 760 of vul het contactformulier in en wij nemen meteen contact met u op. Wij sturen de proefstoel volledig gemonteerd naar u op.

Ergonomische stoel Spinalis Apollo zwartErgonomische zadelkrukVraag nu 2 weken een proefstoel aan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

1.1 Wat maakt Spinalis stoelen zo bijzonder?

Het bijzondere van iedere Spinalis stoel is dat de zitting van de stoel bij elke lichaamsbeweging in dezelfde richting meebeweegt met het bekken en de wervelkolom. Deze gecoördineerde simultane beweging zorgt ervoor dat zowel het bekken als de wervelkolom zich voortdurend in de juiste houding bevinden waardoor er geen druk op de tussenwervelschijven ontstaat. Het spierkorset wordt verstevigd, rugklachten worden voorkomen, verminderen of kunnen zelfs verdwijnen.

1.2 Is de Spinalis stoel echt zo goed?

Met grote regelmaat ontvangen wij enthousiaste reacties van Spinalisgebruikers. Zij hebben minder last van rugpijn of zij constateren dat de rugpijn helemaal verdwenen is. Zij gaan weer met plezier aan het werk!

1.3 Is het medisch bewezen dat deze stoel werkt?

Over de hele wereld is er veel klinisch onderzoek gedaan naar de effecten van de zitbal waarop het idee van de Spinalis bureaustoel is gebaseerd. Al dit onderzoek heeft uitgewezen dat actief zitten de enige goede manier van zitten is. Door de simultane bewegingen van het bekken worden de spieren geactiveerd en worden verkeerde bewegingen vermeden, hetgeen rugklachten en beschadiging van de tussenwervelschijven voorkomt.

1.4 Is deze stoel ook geschikt voor mensen met een beschadigde wervelkolom?

Aan alle potentiële gebruikers van de Spinalis stoel met een reeds beschadigde wervelkolom (zwaar letsel, een wervelkolom die reeds een operatieve ingreep onderging, exact omschreven  diagnoses) adviseren wij altijd eerst de orthopeed te raadplegen. Hij kan beoordelen of de toestand van de patiënt het al toelaat om op een orthopedische zitbal of op een Spinalis stoel te gaan zitten.

1.5 Is het zitten op een Spinalis stoel onstabiel?

De eerste indruk is natuurlijk heel ongewoon omdat je een stoel met een vaste zitting gewend bent. Op een stoel met vaste zitting wordt vaak met passieve rugspieren en een beetje ingezakt gezeten. Dat niet actieve, een beetje ingezakte zitten overbelast de tussenwervelschijven. Deze overbelasting veroorzaakt uiteindelijk (lage) rugpijn met in sommige gevallen beschadiging van de wervelkolom.
Het idee achter de Spinalis stoel is het nabootsen van het zitten op een ergonomische zitbal, waarbij het lichaam constant het evenwicht moet bewaren. In het begin is dat wel even wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, zul je merken hoe fijn het is dat je buik- en rugspieren sterker worden en dat het je geen moeite meer kost om echt actief en gezond te zitten.

1.6 Krijg ik in het begin spierpijn door het actieve zitten?

In het allereerste begin kan er een lichte spierpijn optreden. Je kunt het vergelijken met als je voor het eerst weer gaat sporten zonder goede voorbereiding, bijvoorbeeld na een zomervakantie. Je kunt dan de volgende dag spierpijn hebben. Zo is het ook met een Spinalis stoel. Je lichaam heeft een paar dagen nodig om aan het actieve zitten te wennen, maar eenmaal gewend, wordt het zitten op een Spinalis stoel echt plezierig. Maar nog belangrijker is het dat na een hele dag werken de rug geen pijn doet. Door het zitten op de Spinalis stoel zijn de rugspieren versterkt waardoor zij de wervelkolom optimaal kunnen ondersteunen.

1.7 Hoe lang duurt het voordat het went ?

Dat is afhankelijk van de fysieke conditie van de rug- en buikspieren. In de meeste gevallen duurt de eerste aanpassingsfase enkele uren. Daarna kan het wel enkele dagen tot twee weken duren voordat de rug- en buikspieren sterk genoeg zijn om actief rechtop en gezond te zitten.
Hierbij dienen we op te merken dat er mogelijk na twee of drie dagen een lichte spierpijn kan ontstaan. Dat duurt slechts een à twee dagen. Het is een normale reactie bij activiteit en is een uitstekend signaal; het betekent dat de vroegere inactieve spieren nu actief geworden zijn en de wervelkolom ondersteunen. Na deze fase wordt het zitten op de Spinalis stoel een waar genoegen.

1.8 Waarom zou iedereen een Spinalis stoel moeten hebben?

Dankzij de actieve zit zijn de spieren voortdurend actief in beweging. Zodoende worden de spieren steeds sterker en ontlasten zij de tussenwervelschijven en de wervelkolom. Dit voorkomt lage rugpijn en eventuele beschadiging van de wervelkolom.

1.9 Hoe is het onderhoud en de service?

Spinalis stoelen vereisen geen speciaal onderhoud. Indien nodig kan de stoel worden afgenomen met een vochtige doek met eventueel een mild schoonmaakmiddel. Alle essentiële onderdelen en de constructie zijn van metaal hetgeen de kans op beschadiging vermindert en een uitzonderlijk lange levensduur –minimaal 10 jaar– garandeert. Aangezien de productie volledig in Europa plaatsvindt, zal mogelijke schade binnen een à twee weken zijn hersteld.

1.10 Wat is de garantie op de stoel?

Op alle Spinalis stoelen geven wij drie jaar garantie. Dat geldt niet als de bekleding of het leer is beschadigd door een scherp voorwerp. De verwachte levensduur van de stoel is minstens 10 jaar.