Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijnStoelen voor een instabiele onderrug

Mensen met instabiliteit van de onderrug hebben vaak het eerst last van pijn als ze niet bewegen. Vaak als ze wat langer moeten staan. De rug begint dan te zeuren. Vaak ook met uitstraling naar de billen, soms ook naar voren, naar de buik of liezen. Als ze dan weer gaan bewegen, zakt de pijn weer af. Dat komt doordat bij bewegen stofjes in de gewrichten worden aangemaakt die pijn en zwelling doen verminderen. Wanneer een gewricht niet beweegt, verdwijnen die stofjes weer uit het gewricht en begint de ellende van voren af aan. Even gaan zitten wordt ook meestal als prettig ervaren. De klachten verdwijnen dan ook. Wel is het vaak zo dat na een langere tijd zitten de klachten toch weer toenemen. soms moeten mensen eerst weer gaan staan en lopen om de klachten te onderdrukken. Dat opstaan uit de stoel is vaak niet zo gemakkelijk. Net als bij het uit bed komen geldt dat men eerst weer op gang moet komen.

Wanneer de klachten langer bestaan, wordt de pijn ook ervaren bij bewegen. Door de aanhoudende pijn ontstaat de neiging om steeds minder te gaan bewegen, waardoor de stijfheid toeneemt en dat de spieren slapper worden met als gevolg nog minder stabiliteit, meer overbelasting van de facetgewrichten en meer pijn.

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler.

Spinalis draagt in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

2 weken gratis op proef

Wilt u het actieve zitten op Spinalis vrijblijvend uitproberen?

HET IS TIJD VOOR EEN GEZONDE & ACTIEVE ZITHOUDING

Actief zitten op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het enige merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rugklachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.