Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijnRughernia

Een rughernia - wat is het precies?

Een rughernia, in de volksmond hernia, is een uitstulping van de tussenwervelschijf die tegen een beenzenuw (zenuwwortel) drukt. Als gevolg hiervan raakt de beenzenuw geïrriteerd waardoor beenpijn en rugpijn kan ontstaan. De functie van de zenuw wordt verstoord. De functiestoornissen van een zenuw komen tot uiting in pijnuitstraling in het been, tintelingen of een doof gevoel in delen van de huid en eventueel ook in verlammingen van één of meerdere spiergroepen. Omdat bij hoesten, niezen en persen de druk in het wervelkanaal wordt verhoogd en daarmee de druk op de zenuwwortel wordt verhoogd, kan hierbij de pijn in het been toenemen.

En rughernia - waar zit het meestal

Hoewel een rug hernia op elke plaats in de wervelkolom kan voorkomen, komen de meeste hernia's voor tussen de 4e en 5e lendenwervel (L4-L5) en de 5e lendenwervel en het heiligbeen (L5-S1).

Een rughernia - hoe ontstaat het?

Slijtage van een tussenwervelschijf is een proces dat tijdens het leven bij ieder mens in meer of mindere mate plaatsvindt. Dit kan aanleiding geven tot rugklachten, hoewel dat lang niet altijd gebeurt. Zwaar werk met veel bukken en tillen kan wel meer rugklachten geven, maar het ontstaan van een hernia wordt er niet door veroorzaakt: hernia's komen even vaak voor bij mensen die licht werk doen als bij mensen die zwaar werk doen. Lage-rug-hernia’s lijken wel vaker voor te komen bij mensen die veel zitten, zoals mensen met een kantoorbaan en chauffeurs.

Welke spinalis stoel voor een  hernia?

Welke stoel is nu bij uitstek geschikt als je te maken krijgt met lage rugpijn en een rughernia? Op basis van de reacties van de gebruikers van Spinalis komt de Spinalis Spider als beste uit de bus.

Rughernia opereren of niet?

Rughernia opereren of niet is een lastige afweging. Hoelang houd de pijn aan en hoelang is het nog dragelijk? Toch is er bij slechts 5% van de mensen met acute rugpijn sprake van een hernia. Waarbij de genezingskans van een rughernia hoog is. Van elke drie mensen met een hernia genezen er twee zonder dat een operatie noodzakelijk is. Wij gaan even kort in op wat nu precies een rug hernia is, waar het meestal voorkomt in de rug en hoe het ontstaat. Tot slot laat de video "een hernia opereren of niet opereren" van de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten een ervaringsdeskundige aan het woord. Voor eventuele vragen over een Rughernia opereren of niet kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend telefonisch contact met mij opnemen (Tel 030 6342760).

2 weken gratis op proef

Wilt u één van de ergonomische werk- en bureaustoelen van Spinalis twee weken vrijblijvend uitproberen?
Bel nu! 030-6342760

Gelukkig is bij slechts 5% van de mensen met acute rugpijn er sprake van een hernia. Ook de genezingskans van een hernia is hoog. Van elke 3 mensen met een hernia genezen er 2 zonder dat een operatie noodzakelijk is (bron: Medworq B.V. medische uitgeverij Doesburg)

HET IS TIJD VOOR EEN GEZONDE & ACTIEVE ZITHOUDING

Actief zitten op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rug- en hernia klachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.