Menu

Over Spinalis bureaustoel

Spinalis voor het behoud en herstel van uw vitaliteitSpinalis ergonomische bureaustoel

Op een ergonomische bureaustoel van Spinalis beweegt de zitting mee met de bewegingen van uw lichaam waardoor u ongemerkt de hele dag actief in beweging blijft. De ergonomie van de Spinalis stoel is gebaseerd op de theorie dat de buik- en rugspieren voortdurend actief zijn om de juiste houding en het evenwicht op de orthopedische bal te handhaven. Dit voorkomt of verhelpt rugklachten, met name lage rugpijn zoals Hernia.

Artsen bevelen deze ergostoel dan ook aan bij mensen met rugklachten. Tijdens het werk worden door het actief en rechtop zitten de rug- en buikspieren sterker waardoor al snel de rugklachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Belangrijkste voordelen van actief en gezond zitten

Spinalis® werk- en bureaustoelen verschillen van andere ergonomische stoelen dankzij de dynamische zitting, waardoor automatisch een actieve en gezonde zithouding wordt aangenomen met als belangrijke voordelen:

 • minder druk op de tussenwervelschijven en wervels
 • verbetering de lichaamshouding
 • vermindering van de pijn bij een reeds beschadigde wervelkolom
 • versteviging van de rug- en buikspieren
 • de constante beweging bevordert de bloedsomloop van het hele lichaam, met een positieve invloed op de concentratie en de algemene gezondheidstoestand

Een ander belangrijk voordeel van actief zitten is de constante werking van de rugspieren. Dit verstevigt de buik -en rugspieren met heilzame resultaten zoals:

 • een verbeterde bloedsomloop
 • verstevigde rug- en buikspieren
 • ontlaste tussenwervelschijven en wervels
 • verminderde pijn bij een reeds beschadigde ruggengraat
 • het uitschakelen van pijn bij een beschadigde ruggengraat
 • het voorkomen van ruggengraat beschadiging
 • en een verbeterde houding

2 weken op proef

Wilt u één van de ergonomische bureaustoelen van Spinalis twee weken vrijblijvend uitproberen?

Bel nu! 030-6342760

 

Leven zonder rugklachten

Na een uitgebreide testperiode werd het mij al heel snel duidelijk dat Spinalis een uitstekend concept is.
Het ergonomische, op de zitbal geïnspireerde, ontwerp van de Spinalis-stoelen is dè oplossing ter voorkoming van (lage)rugklachten en hernia. De afgelopen jaren heb ik overwegend enthousiaste reacties mogen ontvangen van klanten die na de in gebruik name van de Spinalisstoel mij enthousiast belden met de mededeling dat ze weer konden werken omdat de rugklachten waren verdwenen. De vele enthousiaste reacties hebben geresulteerd in deze nieuwe webshop. -

Paul Koop

Wat maakt Spinalis stoelen zo bijzonder?

Het bijzondere van iedere Spinalis stoel is dat de zitting van de stoel bij elke lichaamsbeweging in dezelfde richting meebeweegt met het bekken en de wervelkolom. Deze gecoördineerde simultane beweging zorgt ervoor dat zowel het bekken als de wervelkolom zich voortdurend in de juiste houding bevinden waardoor er geen druk op de tussenwervelschijven ontstaat. Het spierkorset wordt verstevigd, rugklachten worden voorkomen, verminderen of verdwijnen helemaal.

 

 

Hoe is het onderhoud en de service?

Spinalis stoelen vereisen geen speciaal onderhoud. Indien nodig kan de stoel worden afgenomen met een vochtige doek met eventueel een mild schoonmaakmiddel. Alle essentiële onderdelen en de constructie zijn van metaal hetgeen de kans op beschadiging vermindert en een uitzonderlijk lange levensduur –minimaal 10 jaar– garandeert. Aangezien de productie volledig in Europa plaatsvindt, zal mogelijke schade binnen een à twee weken zijn hersteld.

HEEFT  U  VRAGEN  BEL  030-634270

  

Passief zitten op een vaste zitting van een ergonomische stoel veroorzaakt rugpijn. De pijn ontstaat in de kwetsbare delen van de wervelkolom wegens verhoogde druk op de tussenwervelschijven en/of wegens overbelaste gewrichten.

Artsen raden de orthopedische zit-bal aan voor mensen met een beschadigde wervelkolom. Met name voor kinderen wordt de zit-bal geadviseerd, want het verplicht hen tot actief zitten, wat resulteert in een correcte houding en versteviging van de rug - en buikspieren. Actief zitten op een Spinalis werk-of bureau-stoel met zijn in alle richtingen beweegbare zitting, verstevigt de rug - en buikspieren en dwingt tot een zuivere houding en voorkomt daarmee rugklachten.