Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijn

Actief zitten

Actief zitten werkt

Actief zitten werkt. Veel gezondheidswinst is te behalen door het passieve zitten te veranderen naar actief zitten. Zorg ervoor dat je de juiste houding aanleert. Hiervan zul je de rest van je leven veel profijt hebben. Hoe jonger je begint met het aanleren van een goede actieve  houding, hoe beter de houding zal zijn de rest van je leven. Het is belanrijk om ook je kinderen het actieve zitten aan te leren.  Door actief te zitten worden de tussenwervelschijven van de wervelkolom minder belast, de rug-en buikspieren sterker en wordt onnodige slijtage van de wervels voorkomen.

Actief zitten in cijfers

Actief zitten is er niet bij voor veel te veel mensen. Nederlanders zitten en liggen relatief veel: jongeren zitten of liggen 59% van het aantal niet-slaapuren op een gemiddelde werk/schooldag en volwassenen 43%. De hogere score van jongeren wordt veroorzaakt doordat zij gemiddeld genomen meer zituren maken dan volwassenen en tevens gemiddeld meer uren slapen waardoor zij minder wakkere tijd hebben. Toch bewegen ook volwassenen te weinig en brengen veel tijd passief zittend door.

In 2013 beweegt ruim de helft van de Nederlandse jongeren en bijna een derde van de volwassenen Nederlanders onvoldoende. Dit beeld is de laatste 8 jaar niet wezenlijk anders geweest. Bij jongeren is vooral sport een belangrijke bron van lichamelijke activiteit; bij volwassenen zijn dit werk en huishouden en droogt sport als bron voor een belangrijk deel op.

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler.

Spinalis draagt in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

2 weken gratis op proef

Wilt u één van de ergonomische werk- en bureaustoelen van Spinalis twee weken vrijblijvend uitproberen?
Bel nu! 030-6342760

ACTIEF ZITTEN EN VEEL BEWEGEN

Actief zitten en bewegen op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Actief zitten op de in alle richtingen bewegende zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen voorkomt onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rugklachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.